O nama


  • Prodaja guma
  • Istorijat
  • Protektirnica
  • Servis & Logistika
Prodaja guma

Autotehnik Vejić d.o.o. se bavi prodajom svih vrsta pneumatika i protektiranjem teretnih, poluteretnih i industrijskih pneumatika.

Naš stručni prodajni i tehnički tim će Vam ponuditi idealno rešenje za potrebe Vašeg biznisa, pomoći u odabiru prave gume, po najboljim cenama i u najkraćem mogućem roku, uz logističku podršku.

Dugogodišnje učešće i iskustvo na tržištu guma u Srbiji i regionu je rezultiralo konstantnim rastom i velikim brojem komitenata – preko 2.500 pravnih i fizičkih lica iz transporta i industrije.

U asortimanu imamo ponudu vodećih svetskih proizvođača pneumatika:

BRIDGESTONE
Bridgestone / Firestone / Dayton / Bandag

GOODYEAR
Goodyear / Dunlop / Fulda / Sava

Istorijat

Autotehnik Vejić sztr, osnovan je 1999. godine sa sedištem u Veterniku, u Novom Sadu. Osnovao ga je Milan Vejić sa ciljem da postavi nove standarde u kvalitetu pružanja vulkanizerskih i drugih usluga za sve vrste automobila. Posle pet godina rada u oblasti servisnih usluga i prodaje pneumatika, Autotehnik Vejić 2004. godine menja oblik u privredno društvo odnosno prelazi u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Zahvaljujući šestogodišnjem iskustvu u prodaji pneumatika, Autotehnik Vejić doo 2005. godine dobija poverenje svetske korporacije Goodyear, te postaje jedan od njihovih zastupnika na teritoriji Srbije, kada počinje sa prodajom Goodyear, Dunlop, Fulda i Sava pneumatika.

Kao posledica činjenice da je preduzeće Autotehnik Vejić doo tokom godina rada negovalo kvalitet pružanja usluga, te konstantno unapređivalo svoje poslovanje, 2008. godine proširili smo asortiman pneumatika, sklapanjem ugovora sa još jednim, svetski poznatim proizvođačem pneumatika - Bridgestone.

Prepoznavanjem tržišnog prostora kao i mogućnosti za budući razvoj preduzeća tokom 2012. godine je investirano u izgradnju objekta i nabavku opreme za proizvodnju protektiranih guma namenjenih vlasnicima teretnih vozila i autobusa. Ključni razlog za donošenje ove odluke je zadovoljenje zahteva kupaca u pogledu rentabilnosti i produžetka roka eksploatacije pneumatika.

Polovinom 2012. godine, nakon potpisivanja eksluzivnog franšiznog ugovora sa kompanijom Bridgestone (najvećim svetskim proizvođačem pneumatika) preduzeće Autotehnik Vejić d.o.o je počelo sa protektiranjem guma po metodi koju je razvio BANDAG, koji od 2006. godine posluje kao deo BRIDGESTONE grupacije.

Naše preduzeće beleži konstantan rast na tržištu i zahvaljujući kvalitetu proizvoda dobija sve veće poverenje kupaca u zemlji i regionu, što je dovoljan motiv da se i dalje investira u modernu opremu, proširenje kapaciteta u cilju pružanja još kvalitetnijeg proizvoda i nivoa usluge. Naši korisnici to prepoznaju i cene.
Milan Vejić, osnivač
Protektirnica

Tokom 2012. godine preduzeće Autotehnik Vejić d.o.o. investira u izgradnju objekta i nabavku opreme za proizvodnju protektiranih guma namenjenih vlasnicima teretnih vozila i autobusa. Ključni razlog za donošenje ove odluke je zadovoljenje zahteva kupaca u pogledu rentabilnosti i produžetka roka eksploatacije pneumatika.

Polovinom 2012. godine, nakon potpisivanja eksluzivnog franšiznog ugovora sa kompanijom Bridgestone (najvećim svetskim proizvođačem pneumatika) preduzeće Autotehnik Vejić d.o.o je počelo sa protektiranjem guma po metodi koju je razvio BANDAG, koji od 2006. godine posluje kao deo BRIDGESTONE grupacije.

Izgrađen je funkcionalni proizvodni pogon namenjen ovoj vrsti proizvodnje i po vrhunskim svetskim standardima na kojima strogo insistira BANDAG kod svih svojih franšiznih partnera.

Proizvodni pogon podrazumeva prostor za prijem i skladištenje karkasa i repromaterijala za proizvodnju, deo za vizuelnu, mehaničku i lasersku kontrolu karkasa, automatsku brusilicu velikog kapaciteta, deo za mehaničke popravke, automatski polagač, 2 autoklava različitih kapaciteta, kao i deo za finalnu kontrolu i skladištenje gotovih proizvoda.

ŠIROGRAFIJA - Da bi se obezbedila kontrola karkasa, veoma važnog elementa buduće protektirane gume, BANDAG je razvio uređaj za nedestruktivnu kontrolu karkasa – širografiju. Zahvaljujući najsavremenijoj laserskoj tehnologiji, ovaj uređaj omogućava snimanje stanja unutrašnje strukture karkase, pre nego što počne njema mašinska obrada. Na taj način, u potpunosti je zaokružena tehnologija pregleda i kontrole svakog elementa koji ulazi u sastav gotovog proizvoda.

AUTOMATSKA BRUSILICA - nove generacije, velikog kapaciteta. Mašina brušenjem uklanja stari gazeći sloj na karkasu koja je prethodno prošla kroz visestruku kontrolu. Popravlja neravnine i priprema podlogu za polaganje novog gazećeg sloja. Preciznost u radu se meri delovima milimetra i ova mašinska obrada uveliko prevazilazi preciznost ljudske ruke, u konstantnu kontrolu postupka, pomoću kontrolnog interfejsa za prilagođavanje parametara u realnom vremenu.

AUTOMATSKI POLAGAČ gazećeg sloja novije generacije. Mašina precizno centrirajući postavlja novi gazeći sloj na ranije pripremljenu karkasu, uz izuzetnu preciznost koja ispunjava visoke tehničke zahteve u ovom delu proizvodnog procesa koji se kontroliše u realnom vremenu pomocu kontrolnog interfejsa.

AUTOKLAV - Dva autoklava različite veličine i kapaciteta, novije generacije. Prostor u kojem se u kontrolisanim uslovima (temperatura i pritisak) permanentno sjedinjavaju vezni i novi gazeći sloj delovi sa karkasom.

Servis

Na usluzi Vam je kompletna vulkanizerska radionica za sve tipove vozila. Kod nas možete:

  • kupiti pneumatike
  • zameniti pneumatike na vašem vozilu
  • uraditi balansiranje

Logistika

U cilju obezbeđivanja što bolje usluge, naš logistički tim pruža sledeće usluge:
  • Preuzimanje i vizuelna inspekcija karkasa na Vašoj adresi
  • Isporuka proizvoda na adresu kupca na teritoriji Srbije
Na raspolaganju su i usluge nekoliko kurirskih službi za manje isporuke.